Bereiding:

  1. Smelt wat boter op middelhoog vuur in een braadpan en voeg de uien toe.
  2. Fruit de uien zo’n tien minuten, vaak roeren. Ze zullen bruin worden.
  3. Voeg zout, peper, bloem, tijm en laurier toe en roer om een ​​roux te maken.
  4. Bak de roux gedurende vier minuten, vaak roerend.
  5. Voeg de groenten bouillon per één derde toe en roer terwijl je dit toevoegt.
  6. Als het mengsel romig is en alle roux in de bouillon is gemengd, voeg dan de champignons en knoflook toe.
  7. Breng aan de kook, laat het sudderen en kook 15 minuten, roer vaak zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
  8. Verwijder het laurierblaadje en gooi het weg.
  9. Voeg room, de verse basilicum en peterselie toe.
  10. Pureer all volledig met een staafmixer totdat het romig is.
  11. Maak op smaak met zout & peper en serveer.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter