
Bereiding:
- Smelt wat boter op middelhoog vuur in een braadpan en voeg de uien toe.
- Fruit de uien zo’n tien minuten, vaak roeren.
- Voeg het zout, peper, bloem, tijm en laurier toe en roer om een roux te maken.
- Bak de roux gedurende vier minuten, al roerend.
- Voeg de groenten bouillon per één derde al roerende toe.
- Als het mengsel romig is en alle roux in de bouillon is gemengd, voeg dan de champignons en knoflook toe.
- Breng aan de kook, laat het sudderen en kook 15 minuten, roer regelmatig zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
- Verwijder vervolgens het laurierblaadje en gooi het weg.
- Voeg de room, verse basilicum en peterselie toe.
- Pureer all volledig met een staafmixer totdat het romig is.
- Maak op smaak met wat zout & peper en serveer.
Eet smakelijk!
Kun je deze eerder bereiden om het daarna met het diner te verwarmen ?
Absoluut! Even af laten koelen, daarna afdekken met wat folie en in de koelkast bewaren. Daarna kun je de soep prima weer opwarmen!