Bereiding:

  1. Smelt wat boter op middelhoog vuur in een braadpan en voeg de uien toe.
  2. Fruit de uien zo’n tien minuten, vaak roeren.
  3. Voeg het zout, peper, bloem, tijm en laurier toe en roer om een ​​roux te maken.
  4. Bak de roux gedurende vier minuten, al roerend.
  5. Voeg de groenten bouillon per één derde al roerende toe.
  6. Als het mengsel romig is en alle roux in de bouillon is gemengd, voeg dan de champignons en knoflook toe.
  7. Breng aan de kook, laat het sudderen en kook 15 minuten, roer regelmatig zodat het niet aan de bodem blijft kleven.
  8. Verwijder vervolgens het laurierblaadje en gooi het weg.
  9. Voeg de room, verse basilicum en peterselie toe.
  10. Pureer all volledig met een staafmixer totdat het romig is.
  11. Maak op smaak met wat zout & peper en serveer.

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter