Ben je al begonnen met het maken van plannen voor het eten van deze kerst? Wij wel! Vooral in de laatste paar weken zijn wij aan het zoeken naar nieuwe, lekkere ideeën voor het eten voor de feestdagen.
Om zwarte knoflook bloemkool kaassaus te maken, hoeft u niets anders te doen dan wat u normaal zou doen, behalve het roeren van 4 gebroken zwarte teentjes knoflook (of 4 theelepels zwarte knoflookpasta) tot de afgewerkte saus voordat u het over de bloemkool giet. Echt waar, dat is alles!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Plaats bloemkoolroosjes in een pan en giet net genoeg kokend water over om ze helemaal onder te dompelen.
  3. Breng het water op smaak met 1 eetlepel zout en 1 eetlepel suiker en laat ongeveer 5 minuten sudderen, zodat de bloemkoolstelen gewoon gaar zijn. (de bloemkool zal in de oven gaar zijn)
  4. Giet goed af en giet het uit in een ovenschaal die groot genoeg is om de saus ook te passen wanneer u klaar bent.
  5. Smelt intussen de boter in een middelgrote pan, roer de vier en laat het ongeveer medium lang op middelhoog vuur koken tot het lekker en warm ruikt.
  6. Voeg komijn, nootmuskaat, zout en peper toe en laat het nog een minuut koken voordat je ⅓ melk erin giet.
  7. Klop het in en voeg de rest van de melk en laurierblaadjes toe.
  8. Breng het aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
  9. Roer de zwarte knoflookpasta erdoor en daarna de cheddar tot ze mooi en glad is.
  10. Giet de saus over de bloemkool en bak gedekt gedurende 20 minuten of tot het borrelen.
  11. Je kunt ook wat meer geraspte kaas strooien en het geheel in boterkoekjes van boter bakken en de bovenkant grillen voor een extra knapperige laag.

Eet smakelijk!

 

Recept gemaakt door Balsajo Black Garlic UK

Laat een reactie achter