10-12 Burgers

Deze burgers kun je op voorraad maken. Vries ze in, zodat je altijd een verse burger bij-de-hand hebt als je er trek in hebt. Dit recept is goed voor ongeveer 10-12 burgers (afhankelijk van hoe groot je ze wilt). Ze worden in de oven gebakken wat ervoor zorgt dat ze veel minder vet bevatten! Ook slanke burgers dus!
Deze burgers passen ontzettend lekker bij onze bloemkoolrijst!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Gooi de helft van de wortel, de helft van de prei, de helft van de bladpeterselie, de hele bieten,
    de havermout, zwarte knoflook, kruiden en water in de keukenmachine en pureer tot een stevige homogene massa.
  3. Zet de massa kort weg in de koelkast om wat op te stijven.
  4. Spatel de rest van de ingrediënten door het mengsel.
  5. Draai er burgers van en leg deze op de bakplaat.
  6. Bak de burgers in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
  7. Je kunt de burgers halverwege de baktijd omkeren, maar dat hoeft niet.

Recept gemaakt door Monique van der Vloed.