Kip, bleekselderij, shiitake en zwarte knoflook, heerlijk recept

Ingrediënten

  • 4 stengels groenselderij
  • 200 ml olijfolie
  • 3 blaadjes salie
  • 1 bol black garlic
  • 2  groene appels
  • 200 g shii-take
  • 1  filet van biologische kip of scharrel maïskip of landhoen met vel
  • 250 ml kerrieolie
  • 1 el kappertjes
  • 2 el zure room

Hazelnootpesto

  • 100 g hazelnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 8 blaadjes basilicum
  • 100 ml olijfolie extra vergine

Bereiding

Voorbereiding

  • Rooster licht de hazelnoten.
  • Pel de knoflook.

Bleekselderij

  • Verwijder de stugge buitenstengels van de bleekselderij.
  • Haal van de binnenste stengels de draden af door ze met een scherp mesje van boven naar beneden los te trekken.
  • Schaaf de stengels met de dunschiller in lange slierten. / Verdeel de stengels in • stukken van circa 6 cm.
  • Snijd ze in gelijkmatige julienne en leg ze in ijswater.

Hazelnootpesto

  • Rooster de hazelnoten licht.
  • Vijzel de hazelnoten met de knoflook fijn, voeg iets zeezout toe, schenk er de helft van de olijfolie bij, voeg geraspte Parmezaanse kaas toe en de rest van de olijfolie.
  • Scheur de basilicum in kleine stukken en meng door de pesto.

Kippetje grillen

  • Verwarm de kerrie olie tot circa 75 graden. Leg de kippenborst er 4 minuten in.
  • Snijd de kipfilet over de breedte in plakken van 1,5 cm dik.
  • Grill ze om en om in de grillpan.

Eindbereiding

  • Verhit een bakpan met iets koolzaadolie en bak de shiitake.
  • Snijd de appel met schil, in dunne plakken en daarna in smalle reepjes, meng met zure room en kappertjes.
  • Verwarm in een sauteuse olijfolie en voeg fijngescheurde blaadjes salie toe.
  • Glaceer de bleekselderij circa 3 minuten.
  • Ze moet beetgaar blijven.
  • Snijd of schaaf de black garlic in dunne plakjes.

Presentatie

  • Verdeel de bleekselderij, appel, shiitake, gegrilde kip, black garlic ‘speels’ over het bord.
  • Lepel de hazelnootpesto er langs.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter