Bereiding:

  1. Verwarm de bouillon in een grote pan  tot deze kookt.
  2. Smelt 50 g boter in een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie.
  3. Voeg de champignons en wat zout & peper toe.
  4. Verwarm langzaam tot de champignons gaar zijn.
  5. Verwarm 50 g boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote pan.
  6. Voeg de fijngehakte ui toe en zweet tot ze zacht en doorschijnend is.
  7. Voeg nu de zwarte knoflook toe en roer het door de ui heen.
  8. Vervolgens voeg je de de rijst toe en roer je dit totdat het goed gemend is waarna het glas witte wijn erin mag.
  9. Kook het op hoog vuur totdat er geen vloeistof in de pan zit. Continu roeren.
  10. Voeg een pollepel groentenbouillon toe, totdat deze is verdampt om vervolgens weer een lepel toe te voegen.
  11. Zodra de vloeistof is opgenomen voeg je nog een lepel bouillon toe en ga je hiermee door tot de rijst gaar is.
  12. Continu roeren.
  13. De rijst moet iets ‘al dente’ zijn maar zacht en los.
  14. Als je blij bent met de consistentie, roer het paddenstoelenmengsel en de pan-sappen erbij.
  15. Roer de Parmezaanse kaas en 25 gram boter erdoor naar smaak met zout en zwarte peper
Serveersuggestie – Roer wat vers gehakte peterselie erdoor en besprenkel met een beetje truffelolie.

Eet smakelijk!

Recept gemaakt door Leatham

Laat een reactie achter