Regelmatig droom ik recepten, zo ook kwam het idee voor deze Dulce de leche truffels met zwarte knoflook voorbij in mijn droom. Ik krijg een bol zwarte knoflook en mijn dromen gaan ermee aan de slag.

Bereiding:

  1. Allereerst maak je een of meer blikjes dulce de leche, laat dit goed afkoelen en bewaar dan in de koelkast. (ze zijn heel lang houdbaar, dus maak maar meer blikjes!)
  2. Pel de knoflook en snijd elke teen (afhankelijk van de grootte) in 2 of 3 stukjes.
  3. Meng de noripoeder met de cacaopoeder en strooi dit op een bord.
  4. Werk snel en koud want de dulce de leche wordt snel zacht in je handen. Schep ongeveer 16 eetlepels dulce de leche uit het blikje en leg dit op een bord of schaal.
  5. Het beste kan je met natte handen werken zodat de karamel niet blijft plakken aan je handen. Druk in elk hoopje karamel een stukje zwarte knoflook en draai er een balletje van.
  6. Rol de balletjes door de nori/cacaopoeder tot ze rondom bedekt zijn.
  7. Leg ze dan op een bord en als je klaar bent zet dit dan tot het serveren in de koelkast.

Eet smakelijk!

Recept gemaakt door Culinea.

Laat een reactie achter