Bereiding:

  1. Verwarm de kippenbout ongeveer 12-14 minuten in een oven op 160°C.
  2. Schil de aardappels, kook ze gaar in water met wat zout en stamp ze fijn.
  3. Was, droog, pluk en hak de verse kruiden en voeg ze met de eieren en de melk toe aan de gestampte aardappelen en meng dit tot een romige puree.
  4. Doe de puree in een spuitzak en spuit dit in een beboterd vormpje.
  5. Bak de soufflé ongeveer 15 minuten in een oven op 140°C.
  6. Blancheer de bimi en spoel koud. Maak een glad beslag van het water met de tempura en haal hier de bimi door.
  7. Frituur ze goudbruin in olie op 180°C.
  8. Verwarm de fond met de zwarte knoflook op laag vuur en monteer af met de roomboter.

Handelingsvolgorde/bordopmaak:

Haal voorzichtig de soufflé uit het vormpje en dresseer dit op het bord.
Leg hier de kippenbout naast.

Zet vervolgens met een lepel een streep saus op het bord en verdeel tot slot de gefrituurde bimi
over het bord.

 

Eet smakelijk!

Recept gemaakt door Hocras!

Laat een reactie achter