Angélique Schmeink maakte een haantje met zwarte knoflook en salsa verde in het EO programma Melk en Honing. Hier het recept!

Bereiding:

Het haantje:

  1. Snijd de bouten, vleugels en de filets van het karkas.
  2. Haal het vel van de filets voorzichtig los.
  3. Snijd de zwarte knoflooktenen in dunne plakjes, verdeel ze over het vlees en leg het vel er weer over heen.
  4. Verhit in een braadpan iets olijfolie en bak de bouten, vleugels en het karkas tot ze goudbruin het goudbruin is gekleurd.
  5. Voeg de sjalotten en bospeen toe en bak enkele minuten mee.
  6. Voeg de kruiden, witte wijn en kippenbouillon toe.
  7. Breng langzaam aan de kook en laat alles sudderen tot de bouten in circa 45 minuten gaar zijn.

De salsa verde:

  1. Snijd de cornichons in dunne plakjes.
  2. Snijd de ansjovisfilets ragfijn.
  3. Halveer de olijven.
  4. Snijd de bladpeterselie en basilicum fijn.
  5. Meng kappertjes, cornichons, ansjovis, olijven, peterselie en basilicum met de olijfolie.

Eindbereiding:

  1. Verwarm iets olijfolie in een bakpan.
  2. Bestrooi de filets licht met zout en bak ze eerst op de velkant goudbruin in 2 minuten.
  3. Draai de filets om en bak nog 1 minuut. Laat ze daarna afgedekt met aluminiumfolie 5-8 minuten rusten.
  4. Snijd de krieltjes in plakjes van 1 cm en bak ze licht aan.
  5. Snijd de asperges in stukjes van 1 centimeter, voeg toe aan de krieltjes.
  6. Verdeel asperges en krieltjes over het bord. Schep er 2 eetlepels salsa verde over.
  7. Snijd de filet in plakjes en leg er bovenop.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter