Lamsrack met kruidenkorst en zwarte knoflook

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 2 lamsracken
• 75 gram verse broodkruimels
• 25 gram gehakte verse peterselie en tijm – stengels verwijderen
• 1 kleine sjalot, fijngesneden
• 4-6 teentjes zwarte knoflook, afhankelijk van de grootte
• citroenrasp naar smaak
• zout en peper
• olijfolie of gesmolten boter om te binden

Bereiding:
1.Mix alle ingrediënten behalve de olijfolie of boter in een keukenmachine.
2.Voeg de olie of boter om te binden.

Verwarm de oven voor 200c

1.Verwarm een bakplaat of een pan met antiaanbaklaag en wrijf het lam licht in met olie, zout en peper aan alle kanten.
2. Strooi met broodkruimels een korst aan de bovenkant van de racks, verspreiden en drukken tot een dikte van ongeveer een halve centimeter ontstaat.
3.Rooster de racks op een bedje van groenten tussen de 15 en 20 minuten, afhankelijk van hoe je je vlees wilt.
4.Laat het 15 minuten rusten in een warme, tochtvrije plek.
5.Snij het in koteletten of mini racks van drie per persoon.
6.Serveer met groente van uw keuze – geroosterde wortels, geroosterde mediterrane groenten, een gratin of een puree.

 

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter