Deze super gerookte en smaakvolle runder spareribs moeten een dag van te voren worden gekookt (en ook langer dan 4 uren), dan 24 uren in de marinade en dan op de barbecue. Je kunt het vlees van de botten halen zoals in dit recept, maar ik laat het liever aan het bot voor het echte sparerib gevoel 🙂 Je kunt het serveren met een knapperige salade en geroosterde aardappels.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 140C.
  2. Doe de spareribs in een ovenschaal waar je een deksel bij hebt, en voeg de gepelde ui, een 3/4tl zout en de bouillon toe – de spareribs moeten onder het vocht staan, dus voeg eventueel meer bouillon of water toe.
  3. Zet de schaal op een medium vuur en breng het aan de kook, doe het deksel er op en zet het in de oven.
  4. Kook het 4 tot 4,5 uur, totdat het vlees compleet mals is.
  5. Haal de gekookte spareribs uit de bouillon (je kunt de bouillon bewaren voor soepen en sauzen) en haal het vlees in grote stukken van het bot.
  6. Als je de spareribs in de oven hebt, kun je de marinade maken.
  7. Doe alle ingrediënten in de kleine kom van een food processor, voeg een een theelepel zout toe en mix tot een gladde pasta.
  8. Doe de marinade in een grote schaal, doe het vlees hierin en meng het goed door elkaar, zodat alles goed gemarineerd is.
  9. Dek af en doe het een avond in de koelkast.

De volgende dag kun je het vlees op 2 manieren bereiden: op de barbecue of in de oven.

Voor de barbecue:

  1. Stook de BBQ op tot 200C met de kolen aan 1 kant.
  2. Gril de spareribs eerst 2 min direct boven de kolen en verplaats ze dan naar het indirecte gedeelte en laat ze hier nog ongeveer 12 minuten liggen.
  3. Haal ze van de BBQ en laat het vlees even rusten voordat je het serveert.

Voor de oven;

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Plaats een grillpan op hoog vuur en als het begint te roken doe je de stukken sparerib er in.
  3. Grill 2 minuten en draai de stukken vlees regelmatig, zodat ze egaal bruin en rokerig worden.
  4. Doe het vlees dan in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.
  5. Laat het vlees even rusten voor het serveren en wanneer het begint te en, wanneer het begint te roken, leg het dan op de stukjes rundvlees; misschien moet je dit in stukjes doen. (U kunt het vlees natuurlijk ook buiten op een barbecue koken.) Grill twee minuten, draai regelmatig.

Eet smakelijk!

Recept van Ottolenghi

Laat een reactie achter