Dit recept is voor 10 personen als voorgerecht, of als hoofdgerecht voor 2-4 personen.

Bereiding van de salade:

  • Maak de scampi’s schoon en bak deze in de olie bij het serveren met de knoflook.

Bereiding van de dressing:

  1. Maak een mooie dressing door alles te mengen behalve de olie.
  2. De olie langzaam toevoegen en met de garde kloppen.
  3. Maak op smaak.
  4. Vermeng met de gemengde salade bij het serveren.

Bereiding van de mayonaise:

  1. Meng alle ingrediënten met elkaar door middel van een staafmixer behalve de olie.
  2. Voeg langzaam de olie toe met de staafmixer tot er een mooie mayonaise ontstaat.
  3. Breng op smaak met zout & peper.

Bereiding van de Asperges:

  1. Schil de asperges mooi rond en snij van de achterkant ½ cm er af.
  2. Breng de schillen aan de kook en laat deze 10 minuten trekken en niet koken.
  3. Leg de geschilde asperges in een pan en giet hierover de gezeefde asperges fond.
  4. Voeg zout toe en laat de asperges 2 minuten doorkoken en vervolgens afkoelen in de fond. (5 minuten)
  5. Pak de gekookte asperges in met brickdeeg en plak dicht met flink wat eiwit.
  6. Frituur ze in de olie bij het serveren.
  7. Serveer alles op een bord.

Eet smakelijk!

Dit heerlijke recept hebben wij verkregen van Cooking & Dining.

Foto: Hetty Kamsteeg.

Laat een reactie achter