Bereiding:

  1. Snipper de ui fijn en doe deze samen met de spekjes in de steam+ pan.
  2. Zet (zonder deksel) in de magnetron en fruit in 2 minuten op 1000 watt aan.
  3. Meng het stoofvlees met de bloem en wat peper en zout. Voeg toe aan de steam+ pan. Bak zo’n 5-6 minuten op 1000 watt, roer tussendoor even door.
  4. Pers de zwarte knoflook met behulp van een knoflookpers en roer er de dadelstroop door.
  5. Kneus de kardemom peulen met een mes en doe alle specerijen in een kruidenbundeltje (bijv. een theezakje).
  6. Voeg het mengsel, bier, water, de kruiden en de wildfond toe aan de steam+ pan, doe de deksel erop en stoof 30 minuten op 1000 watt.
  7. Roer het geheel dan goed door en stoof nog 30 minuten tot het vlees zacht is en de saus ingedikt.
  8. Serveer met bijvoorbeeld hasselback aardappels en gestoofde rode kool.
Mocht je geen magnetron met steam+pan hebben, dan stoof je het vlees in de oven, ga dan uit van 1,5-2 uur op 160 graden Celsius.

Laat een reactie achter