Tricolore salade met zwarte knoflook

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
Voor de salade:
• 8 rijpe pruimtomaten op kamertemperatuur. U kunt ook cherry trostomaten gebruiken.
• Een handvol verse gewassen basilicum blaadjes.
• 400 gram mozzarella, het beste wat je kunt vinden of veroorloven – buffel of Fior di latte
• 8 teentjes zwarte knoflook, geschild en gesneden.

Voor de dressing:
• 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
• 8 kleine teentjes gepelde zwarte knoflook, geplet
• 2 eetlepels balsamico azijn of sherry
• 2 eetlepels water
• zout en peper
• 100 ml olijfolie
• 57 ml arachide-of rijst zemelen of druivenpitolie

Bereiding:
Om de salade dressing te maken:
1.Gebruik een blender of een kleine processor, pureer de eerste 4 ingrediënten.
2.Breng op smaak met zout en versgemalen peper en klop langzaam de olie erin, waardoor er een emulsie ontstaat. Dit kan gedaan worden met de hand als u dat verkiest.

Bewaar het in een pot, gekoeld en schud goed om te mengen voor gebruik.

Om de Tricolore salade te maken:
1.Was, droog en snij de tomaten
2.Snij de mozzarella
3.Leg het aantrekkelijk op een bord of een schotel en besprenkel met zwarte knoflook salade dressing.

Serveer met knapperig brood

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter