Dat zwarte knoflook  knetterlekker en gezond is een feit! Sinds kort ben ik ermee in mijn keuken gaan experimenteren. En de resultaten zijn tot nu toe verbluffend! Ik heb bijvoorbeeld nog nooit zulk lekkere bloemkoolrijst geproefd als deze met zwarte knoflook!

Om dit recept te maken, moet je eerst zwarte knoflookpasta maken. Deze pasta kun je als basis gebruiken voor talloze gerechten.  Dit recept is geschikt voor twee/drie personen.

Bereiding:

Doe de bloemkoolroosjes in de keukenmachine en maal kort fijn. Ga niet los met malen, het moet loskorrelig blijven en geen puree. Voeg de pasta toe en maal zeer kort met korte tikken (pulse) door. Laat een heel klein beetje avocado olie of kokosolie in een ( liefst gietijzeren) koekenpan smelten en bak de rijst om en om gaar.

De bloemkoolrijst smaakt verrukkelijk met talloze gestoomde groenten of heerlijk met vers spinazie blad en de heerlijke bietenburger!

 

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter