Bereiding:

Voor de zwarte knoflook BBQ Saus:

  1. Verwarm de kokosolie in een sauspan.
  2. Voeg de ui toe en bak tot de ui doorschijnend is.
  3. Voeg de zwarte knoflookpasta, knoflookpoeder, gerookte paprika en chipotelflakes toe. Bak voorzichtig gedurende 2 minuten.
  4. Voeg de kokossuiker, whisky, geplette tomaat, tamari, appelciderazijn, melasse en zeezout toe.
  5. Breng aan de kook en kook gedurende 30 minuten op zeer laag vuur.
  6. Breng op smaak met meer zout en azijn.
  7. Maakt ongeveer 1 liter.

Voor de sandwichvulling:

  1. Verwarm de kokosolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak gedurende 10 minuten op laag vuur of langer tot ze gekarameliseerd is.
  2. Voeg de champignons toe en kook 5 minuten met de uien.
  3. Voeg zoveel BBQ- saus toe als gewenst aan de vulling.
  4. Voor de sla, gooi de dun gesneden kool en geschilde spruitjes samen met citroensap in een bowl en breng op smaak met zout & peper.
  5. Rooster het brood. Voeg wat van de sandwichvulling en sla toe.
  6. Top af met gesneden avocado.

Laat een reactie achter