Bereiding pizza:

  1. Zorg dat het water een beetje lauw is.
  2. Voeg hier de suiker aan toe en daarna de gist.
  3. Roer het even goed door en zet het voor 10 minuten opzij zodat de gist zijn werk kan doen.
  4. Strooi de bloem op je werkbank of in een diepe kom en maak een klein kuiltje in de bloem.
  5. Voeg hier het zout aan toe en giet in het kuiltje de olijfolie.
  6. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en meng het met de hand.
  7. Kneed het deeg voor ruim 5 minuten tot een elastische bal.
  8. Strooi er eventueel nog wat losse bloem overheen zodat het deeg niet blijft plakken.
  9. Leg de bal deeg in een kom en dek het af met plasticfolie.
  10. Laat het deeg op een warme plek voor 1 uur rijzen.
  11. En na een uur heb je het perfecte pizzadeeg!

Verdeel alle ingrediënten op de pizza en verwarm deze zo’n 13- 15 minuten in een 220℃ voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

1 reactie

  • Avatar Lois schreef:

    wauw wat een leuk idee! Overmorgen een etentje met vrienden en was op zoek naar iets origineels maar niet te moeilijk. ga dit zeker proberen.

Laat een reactie achter