Een ideaal recept als je eens wat anders wilt dan mayonaise of knoflook mayonaise. Dit wordt ook wel in Spanje alioli genoemd. Een tijd geleden heb ik zwarte knoflook ontdekt, ik zag het zowel op de markt liggen als in de grotere supermarkten.

Bereiding:

  1. Voeg als eerste het gehele ei in een kom toe en mix alvast even zodat het goed gemengd is. Dit is een belangrijke basis voor een stevige mayonaise. Voeg 1 eetlepel verse citroensap toe en mix het geheel nog even.
  2. Nu kan je druppelsgewijs de olie toe voegen en mix het geheel totdat je een gladde saus krijgt. Gebruik hiervoor de staafmixer of een Magimix, als je deze in huis hebt. De dikte is vergelijkbaar met mayonaise. Voeg nu rasp van een halve citroen, peper & een klein beetje zout naar smaak toe.
  3. Serveer de spruitjes op een mooie schaal en rasp hier als laatste nog wat citroenrasp overheen.
Zo nieuwsgierig als ik ben, heb ik het gekocht en ben ik ermee aan de slag gegaan. Het is bijzonder smaalvol en heeft zelfs een zoete nasmaak. Ik ben echt gek op knoflook het is een van de lekkerste smaakmakers.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter