Sinds mijn zeer prettige kennismaking met zwarte knoflook ben ik stiekempjes een beetje verslaafd geraakt aan die heerlijke zachte zoete teentjes. Ik ben ook gestart met experimenteren. Veel mensen (net als ik in het begin, overigens) weten niet zo goed wat ze nu precies kunnen met zwarte knoflook, apart van zo uit het vuistje oppeuzelen. Ik ben eens wat gaan stoeien in mijn keukentje en ontdekte dat je enorm veel kanten op kunt met zwarte knoflook in de “meuk-vrije” keuken!

Bereiding:

  1. Maal alles in een blender tot een kleverige maar smeuïge massa.
  2. Doe over in een schoon, glazen, goed afsluitbare pot.
  3. Bewaren op kamertemperatuur ( circa 17 graden) op een koele donkere plek.
Ik bedacht o.a deze pasta. Dit is een super-basis om curry’s mee op smaak te brengen, maar ook kun je deze pasta als smaakmaker verwerken in al je gerechten. De pasta kun je zelfs gebruiken ter vervanging voor suiker! Dankzij de zoete smaak geeft het cakes, taart enz een heerlijke zoete twist. De pasta kun je prima op kamertemperatuur in een goed afgesloten glazen potje bewaren. Je hoeft het dus niet allemaal in één keer op te gebruiken.

 

Recept gemaakt door Monique van der Vloed.

Laat een reactie achter