Dit recept voor zwarte knoflook melk werd ingestuurd door Monique van der Vloed.
Monique is  (natuur) voedingsdeskundige/gewichtsconsulent/ voedingscoach, en auteur van de succesvolle boeken ” Natuurlijk lekker bakken” en ” Natuurlijk lekker Basiskookboek”. Ze zet zich 100% in voor een gezonde, “meuk-vrije” wereld. Al haar recepten zijn te vinden op haar website.

Bereiding:

  1. Doe de melk en teentjes zwarte knoflook in ( een liefst hoge snelheids) blender en maal tot de teentjes volledig zijn vermalen en de melk een chocoladekleur krijgt.
  2. Giet over in een fles en bewaar goed afgesloten in de koelkast.
  3. Drink de zwarte knoflook melk binnen twee dagen op.
‘Toen ik vorig jaar mei ontzettend ziek was, bedacht ik deze zwarte knoflook melk. Het heeft absoluut bijgedragen aan mijn herstel. Het is vooral vreselijk lekker. Omdat zwarte knoflook heerlijk zoet is (net zoete dropjes om op te snoepen ?) geeft het een natuurlijk zoete smaak aan alle soorten melkvervangers. Ik maak graag zelf mijn melkvervangers, o.a havermelk. Daar vermaal ik vaak drie/vier teentjes zwarte knoflook door in de blender. Je verkrijgt dan een super lekkere drank wat eruit ziet als chocolademelk. En de smaak? Onweerstaanbaar!

 

Smakelijk!

Laat een reactie achter